14 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13

De Jongens
Tony Clifton Circus
Bad van Marie
Julie Cafmeyer & Joeri Heegstra
Poolse Vis
Vloeistof
Loods 13
De Noorderlingen
Studio Tape
Worteldagen

  Op 26 mei vanaf 13.00 uur is de online kaartverkoop gestopt.
Morgen (vrijdag 27 mei) vanaf 13.00 uur kunt u terecht bij de kassa in de Gouverneurstuin.
 


Julie Cafmeyer en Joeri Heegstra:

Smalltalk


Als je aan het verdrinken bent, is het een geruststellende gedachte dat iemand aan de overkant ook aan het verdrinken is.

Joeri en Juli trokken een maand lang bij elkaar in. Zonder het bed te delen voerden ze gesprekken met elkaar en maakten hier een voorstelling van. Ze zoeken elkaars schaamte op, doen elkaar blozen en bestuderen de kracht van de stilte. Hun gesprek botst, ergert, troost en confronteert. Er is maar één ding dat het gesprek mist: smalltalk.

Regie, concept en tekst van ‘Smaltalk’ zijn van de Vlaamse Julie Cafmeyer, die in 2014 afstudeerde aan de Regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht. In haar voorstellingen gaat Julie steeds op zoek naar de spanning tussen realiteit en fictie en vraagt ze zich af hoe ver ze kan gaan in het autobiografische genre. Ze houdt zowel van humor als zware tragiek, waardoor de voorstellingen zowel grappig als wrang aanvoelen.

Voor haar medespeler Joeri Heegstra is Axis overigens een soort thuiswedstrijd: hij groeide op in Assen. Joeri speelde bij jongerentheater NiznO uit Assen en volgde de vooropleiding theater De Noorderlingen in Groningen. Evenals Julie studeerde Joerie aan de Toneelacademie Maastricht.


Zaterdag 13.30 en 19.30 uur
Zondag 14.00 en 16.00 uur

Kunstplaza Schurer, warenhuis Vanderveen, hoogste etage.
Koopmansplein 16

Prijs: 8,-

website


Provincie Drenthe Gemeente Assen Axis op twitter Giant Productions